0315 - 727 000

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veel aan ons gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Vraag & antwoord

Wat is rioolherstel van binnenuit?

Rioolherstel van binnenuit is een innovatieve en duurzame methode om beschadigde of versleten rioolbuizen te repareren zonder dat er graaf- of breekwerkzaamheden nodig zijn. Deze techniek, ook wel relining genoemd, maakt gebruik van in hars gedrenkte glasvezel die aan de binnenkant van de bestaande rioolbuis wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat er een nieuwe, sterke en lekvrije buis die de doorstroming van het afvalwater verbetert en een langere levensduur heeft.

Kun je een Asbest rioolbuis ook relinen?

Een asbest riool is een rioolbuis gemaakt van asbestcement, een materiaal dat tot in de jaren tachtig veel gebruikt werd in de bouw vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Asbest riolen zijn te vinden in oudere gebouwen en infrastructuren. Hoewel asbest inmiddels als gevaarlijk wordt beschouwd vanwege gezondheidsrisico’s, zijn veel van deze oude rioolbuizen nog steeds in gebruik. Saneren is ingewikkeld en kostbaar. In veel gevallen biedt relining uitkomst.

Lees meer
Waarom een rioolinspectie als onderdeel van een bouwkundige keuring?

Een rioolinspectie als onderdeel van een bouwkundige keuring is een verstandige keuze, omdat het een cruciale rol speelt bij het identificeren van mogelijke problemen met het rioolsysteem van een gebouw. De staat van het riool heeft invloed op de algehele waarde en functionaliteit van een pand en kan, indien niet tijdig aangepakt, leiden tot kostbare reparaties en ongewenste overlast.

Lees meer
Wat is het verschil tussen relining en kousrenovatie?

Kousrenovatie en relining zijn beide methoden voor rioolherstel van binnenuit, maar ze verschillen in hun toepassingsgebied en de manier waarop het herstel wordt uitgevoerd. Beide technieken zijn gericht op het repareren en versterken van beschadigde of versleten rioolbuizen zonder hak- of breekwerkzaamheden.

Lees meer
Hoe maken jullie zijaansluitingen op een van binnenuit herstelde rioolbuis weer vrij?

Bij relining van het riool kan het voorkomen dat zijaansluitingen afgesloten worden door de aangebrachte voering. Daarbij biedt onze robotfrees uitkomst. Hiermee kunnen wij de zijaansluitingen weer volledig functioneel krijgen zonder graaf- of breekwerk. Onze medewerker bestuurt de robotfrees op afstand en navigeert nauwkeurig door het gerelinde riool naar de geblokkeerde zijaansluiting. Eenmaal op de juiste plek, verwijdert de frees met uiterste precisie het overtollige materiaal, waardoor de zijaansluiting weer vrij is.

Krijg ik garantie op rioolherstel van binnenuit?

Bij normaal gebruik verlenen wij 10 jaar garantie op het leidingdeel dat wij hebben gerenoveerd. Desgewenst ontvang je van ons een garantiecertificaat met digitale opleverbeelden.

Hoe weet ik of rioolherstel van binnenuit de beste oplossing is voor mijn situatie?

Om te bepalen of rioolherstel van binnenuit de beste oplossing is voor jouw situatie, is het belangrijk om door ons een grondige inspectie van het riool te laten uitvoeren. Deze inspectie doen wij met geavanceerde rioolcamera’s, waarmee wij de toestand van de rioolbuis beoordelen. Zo kunnen wij identificeren waar de problemen zich bevinden. Op basis van de resultaten van de inspectie geven wij advies over de meest geschikte herstelmethode voor de specifieke situatie.

Wat zijn de kosten van rioolherstel van binnenuit?

De kosten van rioolherstel van binnenuit kunnen variëren en zijn vooral afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Bij moeilijk bereikbare leidingen is rioolherstel door relining of spraycoating goedkoper dan traditionele rioolrenovatiemethoden, zoals het vervangen van de rioolbuis door graaf- en breekwerkzaamheden. De kostenbesparing komt voort uit het vermijden van grondwerk, herstel van bestrating, vloeren / vloerverwarming, tegelwerk en eventuele tijdelijke huisvesting. De exacte kosten zijn afhankelijk van de specifieke situatie. Nadat wij een camera-inspectie gedaan hebben, kunnen wij een herstelplan en offerte presenteren.

Is rioolherstel van binnenuit milieuvriendelijk?

Ja, rioolherstel van binnenuit is een milieuvriendelijke methode om rioolbuizen te repareren. Doordat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn, blijft de impact op het milieu beperkt. Bovendien verlengt relining de levensduur van de bestaande infrastructuur, waardoor het vervangen van complete rioolbuizen minder vaak nodig is. Dit zorgt voor minder materiaalverbruik en minder afval bij het vervangen van oude buizen.

Wat is de levensduur van een rioolbuis na relining?

De levensduur van een rioolbuis wordt met relining aanzienlijk verlengd. De nieuwe buis die ontstaat na het aanbrengen van de glasvezel-harslaag kan wel 50 tot 100 jaar langer meegaan.

Hoe lang duurt een rioolherstel van binnenuit

De duur van een rioolherstel van binnenuit kan variëren. Het is vooral afhankelijk van de omvang en complexiteit van de reparatie. In veruit de meeste gevallen voltooien wij een herstel met spraycoating of relining binnen één dag.

Is rioolherstel van binnenuit geschikt voor alle soorten rioolbuizen?

Rioolherstel van binnenuit is geschikt voor een breed scala aan rioolbuizen, waaronder betonnen, gres, asbestcement, PVC en gietijzeren buizen. Onze methodes zoals relining en spraycoating kunnen niet altijd worden toegepast op buizen met zeer ernstige schade of bij extreme vervormingen. Een grondige inspectie van de rioolbuis is nodig om te bepalen of relining een geschikte oplossing is voor het specifieke rioolprobleem. Wij voeren rioolreparatie van binnenuit uit bij rioolbuizen tot 200 mm in diameter. Als het gaat om spraycoating / brushcoating gaan wij meestal tot een maximum van 125 mm.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van rioolreparatie van binnenuit?

De belangrijkste voordelen van rioolherstel van binnenuit zijn:

  • Minimale overlast: Geen hak- of breekwerkzaamheden nodig, waardoor overlast voor omwonenden, verkeer en het milieu beperkt blijft.
  • Kostenbesparing: Geen kosten voor grondwerk, herstel van bestrating, tegelwerk, vloeren en eventuele tijdelijke huisvesting.
  • Duurzaamheid en langere levensduur: Sterke en lekvrije nieuwe buis met een langere levensduur, wat resulteert in betere doorstroming van afvalwater, minder kans op verstoppingen en lekkages, en een verminderde impact op het milieu.
Is ongedierte zoals veel vliegen, rioolvliegen of ratten een teken van rioolproblemen?

Ratten, vliegen en rioolvliegen zijn ongewenste bezoekers in je huis of tuin. Maar wist je dat deze ongedierteplagen ook kunnen wijzen op onderliggende rioolproblemen? In dit artikel leggen we uit hoe deze drie soorten ongedierte kunnen duiden op problemen met je riolering en wat je eraan kunt doen.

Lees meer