0315 - 727 000

Rioolreparatie binnenuit

Bij rioolreparatie hanteren we het herstelplan en de offerte die we hebben opgesteld na de door ons uitgevoerde rioolinspectie. We zetten de juiste stappen richting succesvol rioolherstel.

Rioolreparatie binnenuit: Innovatieve methoden en traditionele aanpak

We bieden drie oplossingen voor rioolreparatie:

Spraycoating en relining zijn effectieve en geavanceerde technieken voor rioolreparatie van binnenuit. Beide methoden zijn ontwikkeld om de levensduur van bestaande rioleringssystemen te verlengen en kunnen wij combineren met traditionele rioolreparatie.

Rioolreparatie met spraycoating

Bij rioolreparatie door spraycoating brengen we een beschermende laag aan op de binnenkant van het riool. Deze coating wordt met speciale apparatuur gelijkmatig op de rioolwanden gespoten, waardoor een barrière ontstaat tegen corrosie, slijtage en lekkage. Spraycoating is toepasbaar op diverse materialen, zoals beton, gietijzer, PVC en gres.

Rioolreparatie met relining

Relining is een alternatieve methode voor rioolreparatie binnenuit. Hierbij plaatsen we een flexibele, in hars gedrenkte liner van glasvezel in het riool. Deze ‘kous’ hardt uit, waarna het materiaal zich hecht aan de binnenkant van het riool en een nieuwe, sterke buis ontstaat. Relining is geschikt voor verschillende diameters, materialen en zowel horizontale als verticale leidingen. Deze techniek vermindert de kans op lekkage, wortelgroei en binnendringend grondwater, en biedt een duurzame oplossing voor beschadigde riolen.

Rioolreparatie van binnenuit: Keuze tussen technieken

De keuze tussen spraycoating en relining voor rioolreparatie hangt af van de specifieke situatie van het riool, zoals de schadeomvang, het materiaaltype en de toegankelijkheid. Beide methoden vereisen minimale graafwerkzaamheden en veroorzaken daardoor minder overlast. Meestal zijn deze technieken kosten- en tijdbesparend ten opzichte van traditionele rioolreparatie.

Rioolinspectie altijd mogelijk binnen enkele dagen

Afhankelijk van de situatie kan een inspectie snel worden uitgevoerd, in ieder geval binnen enkele werkdagen. Het is voor ons doorgaans niet mogelijk om nog op dezelfde dag een inspectie in te plannen. Voor rioolcalamiteiten zoals verstoppingen verwijzen wij je door naar een van onze lokale partners, omdat zij hierop beter zijn ingericht.

Eerst inspectie

Wij voeren een rioolinspectie uit voordat we beginnen met herstel. Zo kunnen wij goed kijken hoe de leidingen erbij liggen en of er schade of problemen zijn. Met speciale camera’s vinden we precies waar en hoe groot of klein de schade is. Deze informatie helpt ons om de beste manier te kiezen om de leidingen te repareren. Zo zorgen we ervoor dat onze oplossing goed werkt en lang meegaat.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

  • White label samenwerking mogelijk
  • Wij respecteren jouw klantrelatie
  • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Heb je rioolschade en wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!