0315 - 727 000

Hoe kun je veilig je asbest rioolbuis repareren?

Gelukkig is er een effectieve en veilige methode om een asbest rioolbuis te repareren zonder deze te saneren: rioolrenovatie van binnenuit.

Asbesthoudende materialen zijn in het verleden veelvuldig gebruikt in de bouwsector, zo ook in rioolbuizen. Door veroudering, slijtage en beschadiging kunnen asbestvezels vrijkomen, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Veilige en duurzame aanpak voor asbest rioolbuis repareren

Om een asbest rioolbuis te repareren, kiezen we voor een innovatieve techniek waarbij we de buis van binnenuit renoveren. Hiermee voorkomen we het vrijkomen van gevaarlijke asbestvezels en minimaliseren we de gezondheidsrisico’s. We starten met het grondig inspecteren van de rioolbuis op beschadigingen en op de aanwezigheid van asbest. Vervolgens reinigen we de buis zorgvuldig en bereiden we deze voor op de renovatie.

De renovatie van de asbest rioolbuis bestaat uit het aanbrengen van een speciale, duurzame en slijtvaste voering aan de binnenzijde van de buis. Dit noemen wij relining. Deze liner van in hars gedrenkte glasvezel wordt ter plekke uitgehard en vormt zo een nieuwe, naadloze en waterdichte laag. Deze laag zorgt ervoor dat de asbestvezels volledig ingekapseld worden en voorkomt verdere beschadiging en slijtage van de buis.

Herstelling riolering van binnenuit met relining

Een populaire methode voor herstelling riolering van binnenuit is relining, ook wel bekend als het aanbrengen van een kous in de leiding. Deze techniek bestaat uit het invoeren van een flexibele, in hars gedrenkte laag van glasvezel in de beschadigde riolering. Vervolgens blazen wij deze op en harden hem uit. Dit vormt een sterke, naadloze en waterdichte voering die de bestaande leiding herstelt en versterkt.

Relining is een veelgebruikte methode voor herstelling riolering vanwege de minimale graafwerkzaamheden en beperkte overlast voor jezelf, omwonenden en verkeer. Bovendien is relining geschikt voor het herstellen van zowel kleinere huisaansluitingen als grotere hoofdriolen.

Wat mogen wij wel en niet uitvoeren?

Rondom werken met asbest is er strenge regelgeving in Nederland. Wij mogen wel ín, maar niet aan asbest riool werken. In andere woorden. Wij moeten van binnenuit leidingen herstellen door een relining aan te brengen. Wij mogen geen asbest rioolbuis saneren of vervangen.

Eerst inspectie

Wij voeren een rioolinspectie uit voordat we beginnen met herstel van uw asbestleiding. Zo kunnen wij goed kijken hoe de leidingen erbij liggen en of er schade, problemen of gezondheidsrisico’s zijn. Met speciale camera’s vinden we precies waar en hoe groot of klein de schade is. Deze informatie helpt ons om te bepalen of een reparatie van binnenuit, met de geldende regelgeving, mogelijk is en je het juiste advies te geven.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

  • White label samenwerking mogelijk
  • Wij respecteren jouw klantrelatie
  • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Heb je rioolschade en denk je dat er asbest in de leiding zit? Ga dan niet zelf aan de slag, maar vraag bij ons een inspectie aan!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!