0315 - 727 000

Aanhoudende rioolproblemen?
Dan is het tijd voor een riool inspectie

Met een riool inspectie brengen wij rioolproblemen snel en nauwkeurig in beeld. Als inderdaad blijkt dat je te maken hebt met een kapotte riolering, is dat natuurlijk erg vervelend. Wij kunnen je helpen om kosten, schade en uitval zoveel mogelijk te beperken.

Lekkages, stankoverlast of vervelende rioolproblemen

Met name als je schade aan het riool hebt onder je huis of een ander pand, lopen de kosten van regulier rioolherstel al gauw op. Dan komt er namelijk meestal hak- en breekwerk bij kijken en dus ook gevolgschade. Middels een riool inspectie kunnen wij voor je uitzoeken of onze duurzamere én betaalbaardere herstelmethode – rioolherstel van binnenuit – mogelijk is.

Wanneer bel je ons voor een riool inspectie?

Voordat wij aan rioolherstel beginnen doen wij altijd eerst een riool inspectie. Hiervoor zetten wij onze geavanceerde apparatuur in, waaronder bijvoorbeeld verschillende soorten rioolcamera’s. Met de camera zijn wij in staat om het rioolprobleem nauwkeurig in kaart te brengen. Daarnaast kunnen wij ook nog eens heel precies de probleemlocatie bepalen. Wij kunnen van de rioolinspectie een uitgebreid rapport met videomateriaal tonen, zodat precies helder is wat er, waarom moet gebeuren om het riool duurzaam te herstellen.

Als je bij ons melding maakt van een rioolprobleem, volgen wij het volgende proces:

 1. Wij luisteren naar jouw omschrijving van het probleem en geven zo mogelijk al meteen een eerste advies
 2. Vervolgens komen wij langs voor de riool inspectie
 3. Je ontvangt een rapportage. Daarin stellen wij een diagnose
 4. Wij maken een herstelplan
 5. Aan de hand van het herstelplan ontvang je een offerte (deze wil je mogelijk indienen bij je verzekeraar)
 6. Na opdracht plannen wij het herstel in. Meestal is het rioolprobleem binnen 1 dag opgelost.

Rioolherstel van binnenuit niet altijd mogelijk

Het is niet in álle gevallen mogelijk om onze oplossingen voor rioolreparatie, waaronder spraycoating en relining in te zetten. Niet alle leidingen en situaties zijn daarvoor geschikt. Echter is ook dan is de rioolinspectie waardevol, want wij zorgen altijd voor een diagnose. Aan de hand daarvan kun je verdere stappen zetten. Waar mogelijk adviseren wij je daarover. Bijvoorbeeld door je gericht door te verwijzen naar een lokale partner.

Riool inspectie altijd mogelijk binnen enkele dagen

Afhankelijk van de situatie kan een inspectie snel worden uitgevoerd, in ieder geval binnen enkele werkdagen. Het is voor ons doorgaans niet mogelijk om nog op dezelfde dag een inspectie in te plannen. Voor rioolcalamiteiten zoals verstoppingen verwijzen wij je door naar een van onze lokale partners, omdat zij hierop beter zijn ingericht.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

 • White label samenwerking mogelijk
 • Wij respecteren jouw klantrelatie
 • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Heb je rioolschade en wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

 • Rioolreparatie van binnenuit
 • Geen hak- en breekwerk
 • Klaar binnen 1 dag!