0315 - 727 000

Rioolreparatie zonder schade aan huis en tuin

Wij begrijpen dat je als particulier bij breuken, scheuren, lekkages of verzakkingen van het riool zo weinig mogelijk gevolgschade wilt hebben door hak- en breekwerk. Daarom bieden wij een innovatieve oplossing voor rioolherstel van binnenuit, waardoor we je rioolproblemen snel en efficiënt kunnen oplossen, met minimale overlast.

Riool renovatie methoden

In het algemeen dragen wij één van de volgende oplossingen aan:

Spraycoating en relining zijn twee effectieve en innovatieve technieken voor het herstel van riolen van binnenuit. Beide methodes zijn ontwikkeld om de levensduur van bestaande rioolsystemen te verlengen en kunnen eventueel worden gecombineerd met traditionele rioolrenovatie.

Spraycoating

Spraycoating, ook wel spuitcoating genoemd, is een methode waarbij een beschermende laag wordt aangebracht aan de binnenzijde van het riool. De coating wordt met behulp van speciale apparatuur gelijkmatig op de wanden van het riool gespoten en vormt zo een barrière tegen corrosie, slijtage en lekkage. De methode kan worden toegepast bij verschillende materialen, zoals beton, gietijzer, PVC en gres.

Relining

Relining is een van de bekendste rioolrenovatie methoden. Het is een methode voor rioolherstel van binnenuit, waarbij een flexibele, in hars gedrenkte glasvezel liner in het riool wordt geplaatst. De liner wordt vervolgens uitgehard, waardoor het materiaal zich hecht aan de binnenzijde van het riool en er een nieuwe, sterke buis ontstaat. Deze techniek kan zowel in horizontale als verticale leidingen worden toegepast en is geschikt voor uiteenlopende diameters en materialen. Relining minimaliseert de kans op lekkage, wortelgroei en instromend grondwater, en biedt een langdurige oplossing voor beschadigde riolen.

Beide methodes zorgen ervoor dat je woning en/of tuin niet of nauwelijks worden aangetast en het dagelijks leven gewoon door kan gaan. Herstel vindt meestal binnen één dag plaats.

Helderheid over diagnose en kosten

We vinden het belangrijk om je een duidelijke diagnose en helderheid over de kosten van het herstel te bieden. Voordat we aan de slag gaan met het rioolherstel, voeren we een grondige inspectie uit om de exacte oorzaak van het probleem te achterhalen. Dit doen we met behulp van geavanceerde camera’s, zodat we precies kunnen zien waar de schade zich bevindt. Op basis van deze inspectie stellen we een heldere offerte op met een duidelijk kostenoverzicht, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Ons doel is om je zo min mogelijk overlast te bezorgen, zodat je snel weer alle voordelen ervaart van een goed functionerend riool. Dankzij rioolherstel van binnenuit kunnen we dit realiseren zonder onnodige schade aan je woning te veroorzaken. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of als je meer informatie wilt over onze oplossing.

Wil je een inspectie aanvragen?

Rioolherstel van binnenuit is een innovatieve, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossing voor het renoveren van rioolbuizen. Het zorgt voor een langere levensduur, betere functionaliteit en voor minimale overlast en herstelkosten. Wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!