0315 - 727 000

Herstelling riolering van binnenuit

Rioleringssystemen zijn een essentieel onderdeel van onze infrastructuur. Herstelling riolering is daarom van groot belang om deze afvoersystemen in optimale conditie te houden. Met behulp van moderne technieken, zoals relining en spraycoating, herstellen wij rioleringssystemen op een efficiënte en duurzame manier.

Herstelling Riolering : Het belang van preventie

Het uitstellen van het herstel van riolering kan leiden tot ernstige problemen zoals verstoppingen, lekkages en zelfs instortingen. Dit brengt aanzienlijke kosten en risico’s met zich mee voor zowel de gezondheid als het milieu. Daarom is het belangrijk om rioleringssystemen regelmatig te inspecteren en proactief onderhoud te plegen. Bijvoorbeeld ook als u overweegt om een woning of bedrijfspand te kopen, is een preventieve inspectie, als onderdeel van de bouwkundige keuring, verstandig om te doen.

Herstelling riolering van binnenuit met relining

Een populaire methode voor herstelling riolering van binnenuit is relining, ook wel bekend als het aanbrengen van een kous in de leiding. Deze techniek bestaat uit het invoeren van een flexibele, in hars gedrenkte laag van glasvezel in de beschadigde riolering. Vervolgens blazen wij deze op en harden hem uit. Dit vormt een sterke, naadloze en waterdichte voering die de bestaande leiding herstelt en versterkt.

Relining is een veelgebruikte methode voor herstelling riolering vanwege de minimale graafwerkzaamheden en beperkte overlast voor jezelf, omwonenden en verkeer. Bovendien is relining geschikt voor het herstellen van zowel kleinere huisaansluitingen als grotere hoofdriolen.

Spraycoating voor herstelling riolering van binnenuit

Een andere innovatieve techniek voor herstelling riolering van binnenuit is spraycoating. Dit is een proces waarbij wij een speciale coating op de binnenkant van de beschadigde riolering aanbrengen. De coating hardt snel uit en vormt een sterke, duurzame en waterdichte laag die de leiding beschermt en herstelt.

Spraycoating is vooral geschikt voor het herstellen van kleinere beschadigingen en het preventief onderhouden van rioleringssystemen. Door de snelle uithardingstijd kunnen rioleringen snel weer in gebruik worden genomen, wat zorgt voor minimale overlast.

Rioolinspectie altijd mogelijk binnen enkele dagen

Afhankelijk van de situatie kan een inspectie snel worden uitgevoerd, in ieder geval binnen enkele werkdagen. Het is voor ons doorgaans niet mogelijk om nog op dezelfde dag een inspectie in te plannen. Voor rioolcalamiteiten zoals verstoppingen verwijzen wij je door naar een van onze lokale partners, omdat zij hierop beter zijn ingericht.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

  • White label samenwerking mogelijk
  • Wij respecteren jouw klantrelatie
  • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Heb je rioolschade en wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!