0315 - 727 000

Riool relining: efficiënte en duurzame oplossing

Ons rioolstelsel is van groot belang voor een goede infrastructuur en een gezonde leefomgeving. Na verloop van tijd kunnen rioolbuizen echter slijten, beschadigd raken en zelfs gaan lekken. Om dit probleem – ook preventief! – op te lossen, zonder de leidingen volledig te hoeven vervangen, is riool relining een uitstekende oplossing.

Hoe werkt riool relining?

Riool relining is een innovatieve techniek waarbij we de binnenkant van de rioolbuis voorzien van een nieuwe, duurzame en supersterke laag. Dit proces begint met een grondige inspectie en reiniging van de rioolbuis. Vervolgens brengen we een voering aan van glasvezel met hars, die zich aan de binnenkant van de buis hecht. Na het uitharden van de hars ontstaat er een naadloze, waterdichte en slijtvaste laag die de levensduur van de rioolbuis aanzienlijk verlengt.

Miller en Robotfrees

Vóór het aanbrengen van de relining kunnen wij onze robotfrees of miller inzetten om de buis grondig te reinigen en voor te bereiden op de renovatie. Zo verwijderen wij obstakels, zoals wortelgroei en aangekoekte afzettingen, waardoor een schoon en egaal oppervlak ontstaat voor de nieuwe voering. De robotfrees is ook in staat om na de riool relining gaten te frezen zodat er doorstroom mogelijk blijft bij zijaansluitingen in de riolering.

Riool relining: extra levensduur van 50 tot 100 jaar

Rioolbuis relining zorgt ervoor dat de buis tot wel 100 jaar langer mee kan gaan. Door het toepassen van relining worden rioolbuizen beter bestand tegen slijtage, corrosie en wortelgroei. Dit resulteert in een betrouwbaarder en efficiënter rioolstelsel, waardoor wij kostbare vervangingen en ingrijpende graafwerkzaamheden op lange termijn voor je kunnen voorkomen.

Eerst inspectie

Wij voeren een rioolinspectie uit voordat we beginnen met een rioolrenovatie. Zo kunnen wij goed kijken hoe de leidingen erbij liggen en of er schade of problemen zijn. Met speciale camera’s vinden we precies waar en hoe groot of klein de schade is. Deze informatie helpt ons om de beste manier te kiezen om de leidingen te repareren. Zo zorgen we ervoor dat onze oplossing goed werkt en lang meegaat.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

  • White label samenwerking mogelijk
  • Wij respecteren jouw klantrelatie
  • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Riool relining is een innovatieve, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossing voor het renoveren van rioolbuizen. Het zorgt voor een langere levensduur, betere functionaliteit en voor minimale overlast en herstelkosten.

Wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!