Kun je een Asbest rioolbuis ook relinen?

Een asbest riool is een rioolbuis gemaakt van asbestcement, een materiaal dat tot in de jaren tachtig veel gebruikt werd in de bouw vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Asbest riolen zijn te vinden in oudere gebouwen en infrastructuren. Hoewel asbest inmiddels als gevaarlijk wordt beschouwd vanwege gezondheidsrisico’s, zijn veel van deze oude rioolbuizen nog steeds in gebruik. Saneren is ingewikkeld en kostbaar. In veel gevallen biedt relining uitkomst.

Relining is een techniek voor rioolherstel van binnenuit, waarbij wij een speciale in hars gedrenkte laag van glasvezel aan de binnenkant van de bestaande rioolbuis aanbrengen. Deze harslaag hardt uit en vormt een nieuwe, sterke en lekvrije wand in de oude, beschadigde rioolbuis. Relining is een zeer geschikte oplossing voor het herstellen van asbest riolen, omdat het de blootstelling aan asbestvezels minimaliseert en de structurele integriteit van de rioolbuis herstelt zonder dat er graaf- of breekwerkzaamheden nodig zijn.

Relining is dus een veilige en effectieve methode om asbest riolen te herstellen. Doordat de harslaag aan de binnenkant van de rioolbuis wordt aangebracht, wordt direct contact met asbestvezels geminimaliseerd. Bovendien is relining een minder ingrijpende methode dan het volledig vervangen van de rioolbuis, waardoor het risico op verspreiding van asbestvezels verder afneemt. In tegenstelling tot sanering en vervangen kan het relinen van een asbest rioolbuis binnen enkele uren al voltooid zijn. Over het algemeen duurt rioolherstel van asbest rioolbuizen niet langer dan één dag.

Terug Deel deze pagina