0315 - 727 000

Onze rioolrenovatie methoden

Na de inspectie en aan de hand van het herstelplan en de offerte gaan wij aan de slag met de rioolrenovatie. Hiervoor kunnen wij verschillende rioolrenovatie methoden inzetten. Bij de keuze voor de beste methode maken wij een afweging rondom kwaliteit, duurzaamheid, kosten en overlastbeperking.

De rioolrenovatie methoden die wij aanbieden

In het algemeen dragen wij één van de volgende rioolrenovatie methoden aan:

Spraycoating en relining zijn twee effectieve en innovatieve technieken voor het herstel van riolen van binnenuit. Beide methodes zijn ontwikkeld om de levensduur van bestaande rioolsystemen te verlengen en kunnen wij combineren met traditionele rioolrenovatie.

Rioolrenovatie methoden: spraycoating

Spraycoating, ook wel spuitcoating of brushcoating genoemd, is een methode waarbij wij meerdere beschermende lagen aanbrengen aan de binnenzijde van het riool. De coating wordt met behulp van speciale apparatuur gelijkmatig op de wanden van het riool gespoten en vormt zo een barrière tegen corrosie, slijtage en lekkage. De methode kan worden toegepast bij verschillende materialen, zoals beton, gietijzer, PVC en gres.


Relining

Relining is een van de bekendste rioolrenovatie methoden. Het is een methode voor rioolherstel van binnenuit, waarbij een flexibele, in hars gedrenkte glasvezel liner in het riool wordt geplaatst. De liner wordt vervolgens uitgehard, waardoor het materiaal zich hecht aan de binnenzijde van het riool en een nieuwe, sterke buis ontstaat. Deze techniek kan zowel in horizontale als verticale leidingen worden toegepast en is geschikt voor uiteenlopende diameters en materialen. Relining minimaliseert de kans op lekkage, wortelgroei en instromend grondwater, en biedt een langdurige oplossing voor beschadigde riolen.

In combinatie met Traditionele rioolrenovatie

In sommige gevallen kan het echter toch noodzakelijk zijn om de rioolrenovatie methoden spraycoating of relining te combineren met traditionele rioolrenovatie, bijvoorbeeld bij ernstige verzakkingen, grote gaten of instortingsgevaar. Door de combinatie van technieken wordt een optimale levensduur en kwaliteit van het rioolstelsel gegarandeerd, terwijl de impact op de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Voor traditionele rioolrenovatie werken wij graag samen met lokale partners.

Samenwerking met collega-rioolbedrijven

Heb je als rioolspecialist al zelf een inspectie gedaan? Dan werken wij graag met je samen. Aan de hand van de informatie die je ons eventueel kunt aanleveren kunnen wij bekijken wat er verder nodig is om op locatie tot een duurzame kwaliteitsoplossing te komen.

  • White label samenwerking mogelijk
  • Wij respecteren jouw klantrelatie
  • Samenwerken aan het beste resultaat!

Wil je een inspectie aanvragen?

Heb je rioolschade en wil je een inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Waarom Riool Totaal?

  • Rioolreparatie van binnenuit
  • Geen hak- en breekwerk
  • Klaar binnen 1 dag!